Vanliga misstag när du börjar träna

Join the conversation

 

När du kliver in på gymmet för första gången kan det kännas lite som ”Bambi på hal is”. Du är inte helt säker på vad du ska göra, eller kanske hur du ska göra. Det är en farlig värld där ute…
Men det finns massor med resurser där ute som kan hjälpa dig traven. Här på The Core™  har vi träningstäps och nybörjarguider, något som är en bra utgångspunkt för nybörjare i gymmet.
Gymmet är en plats med möjligheter, gör det bästa av detta äventyr genom att undvika följande vanliga misstag när du börjar träna.

SÄTTA OREALISTISKA MÅL
Det är jättebra att sätta mål, oavsett om det gäller i livet eller när du tränar. Det ger dig en tydlighet och en mening. Men låt dig inte falla offer för att misslyckas genom att sätta orealistiska mål från början. Du behöver vara både tydlig och realistisk med dina mål och samtidigt bryta ner dem till mindre milstolpar. Att uppnå en milstolpe betyder att det går framåt, du gör framsteg. Framsteg gör underverk med själen!

MISSLYCKAS MED ATT PLANERA. PLANERA ATT MISSLYCKAS
Se till att du har en plan innan du anländer till gymmet. Ha klart för dig exakt vad det är som du vill får ut av ditt träningspass. Din plan behöver inte vara världsbäst, men en plan. En plan gör träningen mer specifik och strukturerad, vilket betyder mindre slöseri med tid och undvikande av det som kanske är jobbigt eller tar emot.

FÖR MYCKET HOLLYWOOD
Det är lätt att låta sig dras med när du tränar. Du ser andra som gör alla dessa imponerande övningar och du dras till att göra detsamma. Gör inte det. Se till att du kan basövningarna och rörelserna först, sen kan du gå vidare till Hollywoodövningarna.

INTE TILLRÄCKLIGT MED INTENSITET
När du tränar är det intensitet och fokus som gäller. Tillåt dig inte att fastna i det som känns lätt. Det är inte vägen till att bygga. Ta dig i kragen och pusha dig själv, varje gång du tränar, inga ursäkter!

GLÖMMA BORT HUR VIKTIGT DET ÄR MED ÅTERHÄMTNING
Människan har en naturlig tendens till att attackera nya saker genom att gå ’all in’. Det är inte nödvändigtvis någonting som är dåligt. Faktum är att när du börjar träna på gym är det riktigt bra. Men du måste förstå att människokroppen behöver regelrätt vila för att återhämta sig och bygga upp sig. Ifall du fortsätter att köra slut på kroppen utan så mycket som en dags vila då och då, kommer du snabbt att känna av det. Vila mellan passen är då du verkligen bygger och utvecklas- så var inte rädd för att ta det lugnt och vila ibland. När din kropp tränas då bryts den först ner och det påverkar immunförsvaret. Prova att ta tillskott i form av Complete Multivitamin Complex™ för att ta bort lite av belastningen på immunförsvaret.

FALL INTE OFFER FÖR NÄRINGSMYTER
Här är följer några exempel:

Protein gör dig gigantisk. Protein gör dig inte gigantisk, det understödjer muskeltillväxten och återhämtningen, hjälper dig att bli starkare. För ökad storlek behöver du öka kaloriintaget också.
Protein för kvinnor är också ett hett ämne, många kvinnor väljer att avstå från protein på grund av rädsla för att bli stora. Men kvinnor är inte uppbyggda på samma sätt som män. De producerar inte ens i närheten så mycket testosteron och det är detta hormon som spelar en nyckelroll när det handlar om att bygga muskler. Alltså, kvinnor borde känna sig trygga med att ta protein som tillskott och inte vara oroliga för att explodera i storlek.

Kreatin är bara för bodybuilders. Det stämmer inte. Kreatin är ett av det mest använda sport tillskottet på marknaden. Det passar för nästan alla som tränar hårt och behöver en prestationsförbättring. Det ökar din kapacitet i att genomföra explosiva rörelser, som att sprinta och lyfta tungt, med andra ord passar det perfekt för alla som satsar på ett nytt personbästa.

Jordnötssmör gör dig fet. Det gör det faktiskt inte, om inte du äter för mycket av det! Men åter igen det där gäller nästan för all typ av mat. Hursomhelst om jordnötssmör äts som en del i en välbalanserad kost, är jordnötssmör en av de nyttigaste livsmedlen som finns. Det är användbart också, perfekt till frukost, som tillägg i shakes, som dipp till frukt eller helt enkelt bara som det är.
Ta dig tid att förstå livsmedel och tillskott och var inte rädd att be om råd från de runt omkring dig innan du tar beslut.

OTYDLIGA MÅL MED TRÄNINGEN
Du skulle säkert bli förvånad om du hörde hur ofta människor säger att de vill gå ner i vikt eller tona kroppen, men när de går in i gymmet de enda musklerna de tränar är armar och mage. De ignorerar helt resten av kroppen. Om du är nybörjare, börja med att träna hela kroppen. Detta aktiverar de flesta muskler och ger maximalt resultat, förfina sedan planen efterhand genom att fokusera på individuella muskler och muskelgrupper.

UPPDRAG SEXPACK
Magmusklerna är som andra muskler och de svarar på samma sätt. Crunches i all evighet kommer inte att ge dig ett sexpack på magen. Nyckeln här är kroppsfett. För att verkligen plocka fram dina magmuskler behöver du minska ditt kroppsfett till runt 10% – och du kommer inte att kunna göra det bara genom att göra crunches- du gör det genom en bra kost, motståndsträning och metabolisk träning, som tex intervallträning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *