7 FÖRDELAR MED ATT LÖPTRÄNA I KALLT VÄDER

Löpning i kallt väder
Join the conversation

Vem känner för att ge sig ut i mörkret och kylan och köra konditionsträning så här års? Forskning säger att du borde. Upptäck hur kyla kan få dig att bränna fler kalorier!
Det är officiellt; ifall ditt vintermål är att undvika att lägga på dig extra fett så finns det legitima anledningar att ge sig ut och träna. Forskning säger att bara genom att frysa bränner du fler kalorier än när du inte fryser, tack för det, eftersom kroppen gör av med energi för att hålla uppe värmen. Faktum är att studier visar att skaka av köld kan öka ämnesomsättningen med så mycket som fem gånger! Vi föreslår inte att du skall skaka av kyla genom varje träningspass denna vinter, men genom att ge dig ut och träna kan du hålla dig smalare än om du bara hade tränat inomhus. Sikta på att frysa men inte skaka, det kan boosta ämnesomsättningen med upp till 30%.

7 FÖRDELAR MED ATT LÖPTRÄNA I KALLT VÄDER

1 ) Fler kalorier förbränns, både före och efter
Utomhuslöpning i kallt väder gör att din kropp måste jobba extra hårt, inte bara för att prestera konditionsmässigt utan för att hålla dig varm också. Och detta NST svar rampar upp din basala ämnesomsättningsnivå efter löpningen också eftersom din kropp försöker att få tillbaka en normal temperatur.

2 ) Känn dig gladare, träna hårdare
Känner du dig lite som en eremit under vintern? Mörka kvällar och dåligt väder kan få oss att känna oss apatiska och låga. De goda nyheterna är att konditionsträning utomhus så som löpning boostar seretoninnivåerna vilket gör att vi känner oss gladare och mer energiska. Resultatet? Troligtvis kommer du också att vara mer aktiv resten av dagen, göra av med mer energi och hålla vikten i schack.

3 ) Börja svettas
Om du vanligtvis tränar på gymmet, kan det vara lite trixigt att komma igång och svettas ordentligt på vintern. Klä dig i löparkläder som andas och ge dig ut på en löprunda. Du kommer att börja svettas på nolltid. Håll dig frisk genom att ta Complete Multivitamin Complex varje dag – det är till för att hjälpa immunförsvaret, särskilt när kroppen får jobba extra hårt.

4 ) Släpp på fettlagren
Enligt evolutionsteorin är våra kroppar gjorda för att lagra mer fett(och lagra befintligt fett) på vintern. Men du bor ju inte i en kall grotta, och du vet precis hur du får tag på ditt nästa mål mat. Så det är tack, men nej tack till evolutionärt fettlager. Genom att springa mer på vintern kan vi faktiskt motverka den säsongsstyrda ämnesomsättningsstagnationen och få energiomsättningen att ticka på fint.

5 ) Boosta glykosupptaget
Forskning visar att genom att vistas utomhus i kallt väder kan glykosupptaget öka med 15%. Vad betyder det för din fysik? Du kommer troligtvis att använda mer socker som energi än att lagra det som kroppsfett.

6 ) Få försprång på Beach 2016
Smalsäsongen kan verka avlägsen just nu men våren kommer att vara här innan du vet ordet av. Fortsätt att springa under vintern och du kommer att ha mycket mindre att behöva jobba på för att nå dina kroppsmål inför sommaren. Håll dig högt i proteinintaget med Pure Whey Protein vilket ger dina muskler de nödvändiga aminosyrorna för återhämtning och återuppbyggnad. Gör jobbet nu och din sommar utomhus kommer att bli mycket enklare.

7 ) Skapa plats i hjärnan
Julen kan vara en hektisk och ofta stressig tid på året. Även början på det nya året kan ofta vara hektisk då allt drar igång. Ifall du behöver komma bort för att få lite egen tid, eller ifall du kan nöja dig med lite stilla tid utomhus utan att lyssna på något förutom ljudet från dina skor när de slår i marken, då kan löpning ge dig en skön energiboost.

DE BÄSTA VINTERLÖPARPASSEN
Morgonlöpning: Försök att genomföra din utomhuslöpning på morgonen. Inte bara för att utomhustemperaturen antagligen är lägre än senare på dagen utan även för att du ger dig själv en bra start som säkerligen kommer att ge dig mer energi, positivt tänkande, en aktivare dag och din kropp får bättre EPOC(efterförbränning) och förbättrat glukosupptag. Se till att du återställer vätskebalansen när du kommer tillbaka från löpturen – prova Complete Hydration vilket kan hjälpa till att återställa kroppens elektrolyter och glykogenförråd.

Fartlek: Värm upp ordentligt innan du testar detta – sprinta i 30 sekunder, jogga(aktiv vila) i 90 sekunder. Upprepa 4 gånger. Därefter fortsätter du med 30 sekunders sprint men minskar återhämtningstiden med 15 sekunder varje omgång tills att du sprintar 30 sekunder och vilar 15 sekunder. Varva ner med en lätt jogg/gå.

30 minuters löpning: Starta med jämn låg hastighet, öka sedan gradvis tills du ligger på 85% av din maxpuls. Detta kommer att ge flera fitnessfördelar jämfört med en långsammare och längre löptur utan att du behöver vistas utomhus lika länge. Förebygg muskelnedbrytning genom att ta BCAA tillskott av god kvalitet. (Branched Chanined Amino Acids).

Backintervaller:  Leta upp en backe med bra lutning som inte är hal eller isig. Värm upp ordentligt och spring sedan så fort du kan i runt 30 sekunder upp för backen. Vänd tillbaka och gå eller jobba ner för backen. Upprepa 8-12 gånger, avsluta sedan genom att varva ner ordentligt med att jogga/gå.

Om författaren:
Nicola Joyce har skrivit för och om sport, fitness, kost, och hälsosam livsstil sedan 2004. Hon är också en dedikerad sportkvinna: Hon har en bakgrund inom uthållighetssport men tävlar nu som en naturlig kroppsbyggare. Hon vann senast världstiteln med INBE. När hon inte skriver innehåll bloggar hon. Följ henne här: www.nicolajoyce.co.uk och på Facebook & Twitter (@thefitwriter)

Comments are closed.