SMARTa mål för att uppnå din drömkropp

Join the conversation

Om du återkommande inte uppnår dina mål, börja då med att sätta SMARTa mål för att uppnå dina fitnessmål i år. Varje komponent hänger ihop och bygger på varann och du behöver hantera alla fem för att lyckas.

 

SPECIFIKT

Först och främst skapa ett tydligt och koncist mål. Ju mer specifik du är här desto mer troligt är det att du uppnår målet. I stället för att säga till dig själv, ’få ett sexpack’ eller ’minska höftvidden’ behöver du istället sätta något liknande ’ minska andelen kroppsfett med 3%’ och sedan fokusera på det. När du når målet kan du sätta ett nytt mål. Om du har en personlig tränare kommer den att hjälpa dig att sätta mål enligt ditt mål. Om inte, skaffa dig en ny personlig tränare.

 

MÄTBART

Fundera på hur du skall mäta dina framsteg. Det kan göras på flera olika sätt. Allt från varannan veckas mätningar och invägningar till att ta kort på kroppen för att visa framstegen. Vilket det än blir, säkerställ att du mäter och följer dina framsteg mot målet.

 

ACCEPTERAT

Säkerställ att du har satt ett mål som är nåbart och accepterat och börja lite lätt. Det är bra att ha både långsiktiga och kortsiktiga mål. Du bör fokusera på de kortsiktiga målen för att uppnå de långsiktiga målen. Genom att sätta kortsiktiga mål för dig själv är det mer troligt att du håller kursen vilket gör de långsiktiga målen mer nåbara. Sa jag något om kortsiktiga mål?

 

REALISTISKT

Det är ingen ide att lura dig själv här. Sätt realistiska mål som du verkligen tror att du klarar av. Sätta extrema och orealistiska mål leder ofta till misslyckande och att motivationen försvinner. Genom att sätta realistiska mål blir du mycket mer motiverad i att nå dem och du kommer att jobba allt hårdare för det önskvärda resultatet!

 

TID

Något som vi aldrig verkar ha tillräckligt av, ellerhur? Alla din mål (både långsiktiga och kortsiktiga) bör ha en tidsram annars är det lätt att målet förvandlas till att bli en dröm. När du väl är på det klara med ditt mål, bestäm när i tiden du skall ha uppnått det. Åter igen, detta kommer bara att göra att du jobbar hårdare för att uppnå målet.

 

Följ dessa fem delar när du bestämmer ditt eller dina fitnessmål och det kommer att vara ganska svårt att inte uppnå dem.

Lycka till!

 

Om författaren:

Sasha Green är Personlig Tränare, Fitnessmodell och innehar en Bachelor of Science Degree in Psychology. Han lever som han lär, tränar och har en hälsosam livsstil vilket ha förmedlar till alla sina klienter. Hans företag ‘Fit By Green’ är baserat i London.

 

Comments are closed.