En nybörjarguide till träningstillskott

Join the conversation

Om du funderar på att börja med ett tillskott så finns det flera saker som du bör tänka på. Kanske har du har sett andra som dricker proteindrycker eller tar tillskott och kanske vill du också uppleva samma förmåner. Vi kommer här ge dig några tips hur du kan komma igång och få det ut det mesta av din träning.

Vi förstår det i det stora utbudet av produkter som erbjuds kan vara förvirrande till en början. Det kan vara svårt att veta vad man ska prova då det finns mängder av produkter som kan tas före träning, under träning eller efter träning. Det finns också oändliga variationer av vassleprotein, sojaprotein samt olika typer av vitaminer och mineraler. På grund av detta så kommer vi här att reda ut begreppen och hjälpa dig att göra det bästa valet för att du ska uppnå dina mål!

Första av allt så är det viktigt att förstå skillnaden mellan kosttillskott och träningstillskott. Det finns en sak de bägge har gemensamt och det är att det är tillskott, detta innebär att de inte har avsikten att ersätta något i din livsstil utan komplettera din kost och maximera dina resultat. Vi på Bulk Powders™ tar detta på allvar och vill påpeka att inga av våra träningstillskott är avsedda för att ersätta din kost utan de är här för att hjälpa dig att uppnå dina önskade resultat!

Det är mycket viktigt att tänka på att alla sporttillskott är ett komplement till en hälsosam livsstil. Många människor tror att olika typer av tillskott kan ersätta en sund livsstil men detta stämmer inte. Även om de kan hjälpa dig att må bättre så fungerar de allra bäst om du lever en hälsosam livsstil. Ett träningstillskott fungerar som ett effektivt stöd i din träning eller så hjälper de dig att få i dig näringsämnen som annars kan vara svåra att få i sig.

whey-or-no-way-720x400

Några bra exempel på näringsämnen som det inte går att få i sig för mycket av är essentiella fettsyror och vitamin D.
Förutom att hjälpa dig att uppnå effektiva resultat kan träningstillskott hjälpa dig genom att komplettera och förbättra din kost och det är också fantastiskt bekvämligt och enkelt att få i sig. Vårt arbete och sociala liv gör att vi har mindre tid för att förbereda näringsrika måltider och det är där tillskott kan hjälpa dig på vägen! Ett träningstillskott är ett snabbt och enkelt alternativ oavsett om du vill få i dig mer protein, extra kalorier, vitaminer eller mineraler.

Kom ihåg att ett tillskott inte bör utgöra grunden för din kost men det är ett bra alternativ kombinerat med en hälsosam livsstil.

Kom igång

Tvärt om vad många tror så bör du inte börja med att söka igenom olika webbplatser, hälsokostbutiker och tidningar efter ett perfekt tillskott. En idealisk utgångspunkt är istället att ta en titt på ditt nuvarande diet och träningsprogram. Äter du rätt mat för dina mål? Tränar du tillräckligt och på rätt sätt för ditt mål? När du har dessa saker på plats så kan du börja tänka på vilket tillskott du behöver.
Om du vill använda ett tillskott för “muskelökning” till exempel, hur vet du då vilket träningstillskott som är rätt för dig? Här kommer vi att beskriva fem av de viktigaste faktorer som bidrar till muskeltillväxt och hur ett tillskott kan påverka dessa:

Kalorier
Äter du tillräckligt med kalorier för att stimulera muskeltillväxt? Om du inte äter tillräckligt kan ett tillskott som INFORMERADE MASS ™  hjälpa dig med att lägga till extra kalorier till din kost.

Protein
Får du i dig tillräckligt med protein i din kost? Det är rekommenderat att få i sig runt 1.5-2g protein per kg kroppsvikt dagligen. Det motsvarar 120-160g protein per dag för en person som väger 80kg. En vassleproteinshake av hög kvalitet är en bra källa till protein för dina muskler.

Ökad träningsintensitet
Genom att öka intensiteten på din träning så stimulerar du din muskeltillväxt. Hårdare träning kan du uppnå genom att lyfta tyngre, utföra fler set / repetitioner och du kan även öka varaktigheten på din träning. Kreatin är en enormt populärt för att hjälpa till med detta eftersom det fungerar som en högintensiv energikälla. Vår produkt AFTERMATH ™ innehåller kreatin kombinerat med kolhydrater, vassleprotein och HMB.

Minska muskelnedbrytningen
Intensiv styrketräning kan orsaka väsentlig muskelskada och både protein och näringsämnen kan hjälpa till med att minska detta. Intag av långsamt frisatt protein som verkar under natten är ett tillskott för detta ändamål.

Optimerade hormonnivåer
Testosteron spelar en viktig roll för vår muskeltillväxt. Fettintag, Zink och Vitamin D kan alla hjälpa till med en optimering av testosteronnivåerna med ett träningstillskott. Om du vill optimera dina hormonnivåer så kan du prova ett tillskott specifikt för detta ändamål. Zink, vitamin D och Omega 3 kan alla bidra till ökade testosteronnivåer.

build-muscle-burn-fat-720x400

Rätt tid för rätt tillskott

Innan träning

Varför använda ett tillskott innan träning?

Oavsett om du tränar tidigt på morgonen eller efter en lång dag på jobbet så kan dina energinivåer påverkas. Det kan också vara så att du har fastnat i en platå på gymmet och behöver ett träningstillskott för extra ork för att öka din träningsintensitet. Vi rekommenderar i dessa fall ELEVATE ™ pre-workout som är en av våra mest effektiva träningstillskott som tas innan träning.

Vad gör denna typ av tillskott?

Så kallade Pre-workout produkter som tas innan träning hjälper till att öka mental fokus, energinivåer, prestanda och i många tillfällen också blodflödet under träningspasset.

Hur använder jag det?
Tag ca 30-45 minuter före träning.

Under träning

Varför använda ett tillskott under träning?

Om du tränar under långa tidsperioder eller vid mycket hög intensitetsnivåer kan en produkt som tas under träningen göra stor nytta. En produkt som ofta tas under träning är BCAA.

Vad gör det?

Så kallade Intra-workout är träningstillskott som förser musklerna med aminosyror som förebygger muskelnedbrytning och stöder proteinsyntesen. Aminosyror behövs för att stödja muskeltillväxten och har visat sig vara mycket effektiva när de tas under träning.

Hur använder jag det?
Ha med en 500 ml flaska under dina mest intensiva träningspass med BCAA i pulverform mixat med ditt vatten.

Efter träning

Varför använda ett tillskott efter träning?

Det har visat sig att det är mycket effektivt att konsumera träningstillskott med näringsämnen direkt efter träning. Det sägs att efter träning är den mest fördelaktiga tiden på dygnet att konsumera protein och kolhydrater. Denna typ av tillskott hjälper till med att stödja din muskeltillväxt och återhämtning. Realistiskt så finns det ingen särskild tid att konsumera kolhydrater och protein men det rekommenderas ofta att ta det så snart som möjligt efter träningen. Denna typ av tillskott hjälper till med att stärka musklerna och tillför muskelprotein. På grund av detta kan ett tillskott som tas efter träning hjälpa till med att öka både din muskeltillväxt och reparera cellerna.

Hur använder jag det?

Blanda en proteinshake så snart som möjligt efter ditt träningspass. Ät en balanserad måltid ca 60-90 minuter efter passet för att ytterligare öka kroppens återhämtning och maximera din muskeltillväxt.

 

beginners-guide-arginine-720x400

Comments are closed.