Vanliga misstag när du börjar träna

Join the conversation

När du bestämt dig för att komma igång och börja träna på gymmet kan du känna dig lite som Bambi på hal is. Du är inte riktigt säker på varken vad eller hur du ska göra – det kan då vara bra med några tips på vägen!

De goda nyheterna är att det finns massvis med resurser att dra nytta av. Du kan till exempel ta hjälp av gympersonal och vänner för att få hjälp på vägen. Här i The Core ™ har vi även massvis av kost- och näringstips som kan vara till nytta bade för nybörjare och vana atleter. Att du har hittat hit är en riktigt bra utgångspunkt för dig som siktar på att komma igång eller öka motivationen att lyckas!

Gymmet är möjligheternas värld. Få ut det mesta av din träning genom att undvika dessa vanliga misstag:

 

Klar målsättning

Det är alltid bra att sätta upp mål, oavsett om det är i livet eller när du tränar. Mål ger dig klarhet i vad du vill uppnå och ger även en känsla av meningsfullhet. Men du bör undvika att sätta orealistiska mål, speciellt i början. Var både specifik och realistisk med dina mål och bryt ner dem i mindre delmål. Att nå en milstolpe innebär att du gör framsteg, och framstegen gör underverk för både självförtroende och motivation! Om du tycker det känns svårt att orka träna efter jobbet eller tidigt på morgonen kan du prova koffeintabletter för ökad energy, och därmed ökad motivation och ork att träna.

 

Planera att lyckas

Ha en plan innan du börjar på gymmet och håll dig till den. Var tydlig i vad du vill få ut från din träning och sätt dina mål. Din plan behöver inte alltid vara den bästa planen i världen, men det är en plan ändå. En plan och positivt tänkande gör träningen mer effektiv och välstrukturerad samt mindre tidsödande…

Du kommer bli batter på att skapa realistiska planer med tiden och på grund av detta så är det viktigt att få in vanan att planera redan från början. Börja med goda vanor, ett högkvalitativt vassleproteinpulver och du kommer snart att se resultat.

Commercial-photography-419-720x401

Börja lugnt och öka gradvis

Det är lätt att bli lite för ivrig när du kommer igång med din träning. Du kanske ser andra människor som tränar flera timmar och gör övningar du också drömmer om. Gör inte som dem. Träning är något helt individuellt och det är viktigt att börja med grundläggande övningar och rörelser som sedan utvecklas och gradvis ökas i ett tempo som passar just dig och dina individuella mål.

 

Fokus och intensitet

När du tränar så handlar det mycket om intensitet och fokus. Tro inte att det kommer varra en enkel resa. Motivera dig själv och acceptera inga undanflykter, sätt ett mål och håll dig till det.

 

Glöm inte att vila

Vi människor har en naturlig tendens att ge allt vad vi har redan från start. Detta är inte nödvändigtvis något negativt. I själva verket är det riktigt bra när du börjar på gymmet. Men det är även viktigt att förstå att våra kroppar behöver vila ordentlig för att återhämta sig och bygga muskler. Om du fortsätter att anstränga din kropp, utan att införa en vilodag här och där kommer du snabbt att få problem och minskad motivation. Kom ihåg att vila mellan din pass. Vilodagarna är den tid kroppen återhämtas, reparerar cellerna och utvecklar muskler – så var inte rädd för att koppla av då och då.
När kroppen utsätts för ständig påfrestning så får ditt immunförsvar lida. Prova komplettera med den Complete Multivitamin Complex ™  för att öka både din kropps immunförsvar och ork.

 

Träna hela kroppen

Du skulle bli förvånad över hur ofta folk säger att de vill “gå ner i vikt och tona sin kropp”, men när de kommer in i gymmet tränar de bara armar och mage och utelämnar resten av kroppen. Om du är en nybörjare i gymmet bör du börja med att träna hela kroppen. Detta kommer att aktivera flertalet muskler och leverera maximalt resultat, och allt eftersom kan du utveckla din plan och fokusera på enskilda muskler och muskelgrupper.

 

Myten om magmuskler

Din mage är en muskel precis som alla andra delar av din kropp och de fungerar på samma sätt. Oändliga mängder av sit-ups kommer inte att garantera dig ett 6-pack. Nyckeln här är kroppsfett. För att verkligen få fram dina magmuskler så måste du minska din nivå av kroppsfett till under 10% och du kan inte uppnå detta genom att enbart göra magövningar – du gör detta genom att kombinera en näringsrik kost, styrketräna och konditionsträning. Här kan du få mer tips om hur du kan komma igång med att bygga muskler effektivt.

rebecca-campsall-important-of-warm-up-720x400

Comments are closed.