5 tips för att nå dina träningsmål

Join the conversation

Känns det som om du aldrig når de mål du har med din träning? Som att du haft samma mål i över ett år och fortfarande inte uppnått det? Lösningen kan vara att du behöver sätta tydligare eller mer realistiska mål, och följande fem steg kan hjälpa dig mer än du tror.

Specifikt

Först och främst bör du ha en klar och tydlig målsättning med din träning. Ju mer exakt du är desto snabbare ökar chanserna att du uppnår dina träningsmål. Istället för att säga “jag vill ha ett sex-pack” eller “jag vill ha smalare höfter” så bör du träna för mätbara resultat, och sätta delmål. Ett exempel på ett sådant delmål kan vara “jag vill minska mängden kroppsfett med 2 %” och fokusera på det målet. När du når det målet sätter du ett nytt delmål. Du kan få råd och tips med specifika delmål för just dig från en personlig tränare.

Mätbart

Tänk på hur du kan mäta dina framsteg. Det finns olika sätt för att göra detta. Till exempel kan du väga eller mäta dig själv, eller ta bilder med bestämda tidsintervaller. Oavsett vilken mätningsmetod du väljer så kommer det hjälpa dig att hålla fokus och göra det mer tydligt när du kommer närmare ditt träningsmål.

Acceptans

För att målet ska upplevas som relevant måste man förstå vad målet innebär. Det är bra att sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål. Till en början bör du fokusera på dina kortsiktiga mål så det inte känns omöjligt att nå ett resultat. Om du sätter realistiska kortsiktiga mål så är det större sannolikhet att du framgångsrikt även kan uppnå dina långsiktiga träningsmål.

Realistiskt
Det är ingen mening du försöker lura dig själv. Sätt realistiska träningsmål som du känner är möjliga att uppnå under en specifik tidsperiod. Om du sätter orealistiska eller för höga mål så kan det leda till att du tappar din motivation. Realistiska mål motivera dig att träna hårdare och du kan se tydligare resultat. Ett exempel kan till exempel vara att börja träna på morgonen om du känner att det är realtiskt och passar din livsstil.

Tidsbundet

Alla dina träningsmål, vare sig de är kortsiktiga eller långsiktiga, bör sättas inom en rimlig tidsram. När du ska sätta ett träningsmål så bör du ange ett specifikt datum för varje mål. Detta är också ett speciellt datum du kan belöna dig själv lite extra!

Dessa tips är nära kopplade till varandra och kombinerat hjälper de dig att nå dina träningsmål. Du kan även kombinera dina träningsmål med ett naturligt kosttillskott så som vitamin d3 tabletter som hjälper dig att öka immunförsvaret, få mer ork och stärka din kropp. Vill du öka din muskelmassa kan du prova Complete Protein Blend som är en komplett välsmakande proteinblandning.

 

Följ dessa 5 tips så blir det betydligt enklare att uppnå dina träningsmål. Lycka till!

 

Comments are closed.