7 Fördelar med att träna utomhus

Join the conversation

Känns det tungt vid tanken på vintern och att ta sig ut i kylan och mörkret? Forskning har visat på att träna utomhus faktiskt är bra för dig. Läs vidare hur kylan kan hjälpa dig att bränna fler kalorier!

Det är nu officiellt: om ditt mål är att gå ner i vikt och bli av med överflödiga kalorier så finns det inget skäl att stanna inomhus och träna. Studier har visat att vi bränner fler kalorier i kallare klimat än vid samma ansträngning inomhus. Detta beror på att våra kroppar lägger ner mer energi på att försöka hålla sig varm samtidigt. Faktum är att studier visar att frossa kan öka ämnesomsättning och förbränningen med så mycket som fem gånger! Vi rekommenderar inte att du ska frysa på varje träningspass i vinter men genom att spendera mer tid ute i naturen så kan du få betydligt större resultat genom att träna utomhus. Du behöver inte frysa för att de ska ge effekt, klä på dig ordentligt och spring utomhus istället för inne på löpbandet så kan du öka din ämnesomsättning med upp till 30%.

7 FÖRDELAR MED ATT TRÄNA UTOMHUS

1) Bränn extra kalorier både under och efteråt
Att träna utomhus i kallt väder innebär att din kropp måste arbeta extra hårt. Detta beror bland annat på att hjärtat och resten av din kropp automatiskt arbetar hårdare för att hålla dig varm. Denna process ökar automatiskt ämnesomsättningen både under och efter träning och kroppen förbränner mer även när kroppen arbetar för att ställa in sig på en normal temperatur.

2) Må bättre och träna hårdare
Känner du dig lite som en eremit under vintern? Mörka kvällar och dåligt väder kan göra att vi känner oss trötta och deprimerade. Den goda nyheten är att utomhusträning ökar serotoninnivåerna, vilket gör oss känner gladare och mer energiska. Resultatet? Du kommer att vara mer aktiv under resten av dagen, förbränna mer och må bättre.

3) Håll dig frisk
Att regelbundet träna utomhus gör att vi utsätter kroppen för mer påfrestningar i början men efter regelbundet utförande stärker det immunförsvaret och gör dig mer tålig mot virus och infektioner. Håll dig frisk och undvik att kroppen drabbas av förkylningar genom att ta Complete Multivitamin komplex ™ dagligen i kombination med din utomhusträning. Detta tillskott är utformat för att stärka immunförsvaret  – speciellt när kroppen arbetar extra hårt.

4) Minskad fettmängd
Enligt evolutionsteorin är våra kroppar skapade för att lagra mer fett (och bevara befintligt kroppsfett) under vinterhalvåret. Men vi lever inte i en kall grotta utan el längre och vi vet att vi kommer få i dig regelbundna måltider även under de kallare årstiderna. Så vi behöver inte längre den evolutionära fettlagringsförmågan. Genom att träna utomhus under vintern så kan vi faktiskt förhindra att kroppens fettförbränning minskar under vintern och vi kan istället öka minska vår fettmängd genom att hålla igång mer.

5) Ökat glukosupptag
Forskning har visat att vi genom att vara ute i kallt väder kan öka glukosupptaget med 15%. Vad betyder detta för din kropp? Det innebär att vi är mer benägna att omvandla socker till energi istället för att lagra det som kroppsfett.

6) Bli redo för sommaren!
Sommaren känns långt borta just nu, men våren kommer att vara här snabbare än du tror. Att träna utomhus regelbundet under vintern gör att du håller din kropp i form och är redo för nästa sommar utan stress till våren. Håll koll på ditt intag av protein genom att regelbundet inta Pure Whey Vassleprotein som tillför de aminosyror som behövs för reparation och återhämtning av dina muskler. Tränar du under vintern kommer nästa sommar bli så mycket lättare och bättre.

7) Unna dig något extra
Julen kan vara en hektisk och ibland påfrestande tid på året. Tränar du regelbundet under vintern så kan du med gott samvete unna dig att slappna av, äta gott och ta det lugnt under jul- och nyårsveckorna.

DEN BÄSTA VINTERLÖPNINGEN

Morgonpass: prova att utföra din utomhusträning direkt på morgonen. Utomhustemperaturen är sannolikt kallare på morgonen än senare under dagen samtidigt som du får en mer aktiv start på dagen och ökar ditt glukosupptag genom att träna utomhus. Kom ihåg att dricka rikligt med vatten när du kommer tillbaka, du kan prova Complete Hydration Drink ™ för att fylla på kroppens elektrolyter och glykogennivåer.

Uppvärmning: värm upp ordentligt genom intervall träning. Börja med att sprinta under 30 sekunder, återhämta dig (jogga) under 90 sekunder och upprepa detta 4 gånger. Därefter kan du göra sprinten i samma tidsperiod men minska återhämtningen med 15 sekunder för varje repetition tills du nått 30 sekunder. Avsluta med en lugnare joggning/promenad.

30 minuters pass: börja spring i ditt vanliga tempo och öka sedan gradvis takten till 85% av din maxpuls. Detta kommer att ge dig ökade fördelar på längre sikt utan att du behöver behöva träna utomhus i kylan särskilt länge. Förhindra muskelnedbrytning och skydda din muskelmassa genom att kombinera passen med ett högkvalitativt BCAA-tillskott.

Backträning: hitta en väl upplyst backe som inte är hal eller isig och bär dubbar på dina träningsskor om det är snö ute när du ska träna utomhus. Värm upp noggrant och spring sedan så hårt du kan under ca 30 sekunder uppför backen. Gå eller jogga tillbaka. Upprepa detta 8-12 gånger och avsluta med en lugnare promenad eller joggning.

Om författaren
Nicola Joyce har skrivit för (och om) sport, fitness, kost och hälsosamt liv sedan 2004. Hon har en bakgrund inom uthållighetssport och tävlar nu som en naturlig bodybuilder, och har nyligen vunnit en VM-titel. Följ Nicola på Facebook och Twitter (@thefitwriter).

 

 

Comments are closed.