Kosttillskott för CrossFit

Join the conversation

Oavsett om du är en professionell utövare eller bara tränar crossfit för nöje och kondition så vet du att det ofta kan vara mycket krävande så som många andra sporter (särskilt de som gäller styrka och energi). Det finns många olika typer av kosttillskott för crossfit som effektivt kan kombineras med kosten och därmed hjälpa dig att få ut det mesta av din crossfit-träning.

Innan träning

Innan du börjar träna så är det viktigt att förbereda kroppen för det intensiva träningspasset. Kosttillskott för crossfit hjälper dig att öka din koncentration, minska trötthet, ge extra styrka, energi och håller igång cirkulationen under hela passet.

Ökad koncentration – dessa kosttillskott för crossfit hjälper dig att fokusera på träningen oavsett om du tränar akrobatik, tyngdlyftning, tävlingar uthållighet eller andra typer av lagsport. Fokus är en av de viktigaste byggstenarna när du tränar crossfit och dessa tillskott hjälper kroppen att förbereda sig på bästa sätt så du kan hålla fokus och koncentration uppe under hela passet.

Minskad Utmattning – CrossFit är mycket intensiv sport som kräver att du undviker att drabbas av trötthet så länge som möjligt. För att minska utmattning så behöver produktionen av mjölksyra minskas, vilket kan uppnås med dessa kosttillskott för crossfit:

Ökad styrka – Du behöver en hel del styrka för att träna crossfit. Några effektiva kosttillskott för crossfit som kan hjälpa dig med detta är:

Extra energi – CrossFit kräver en hel del energi och det är viktigt att ha ett lager av energi redo för ditt pass. Innan träning är det därför ofta mycket effektivt att inta snabbfrigörande kolhydrater så som:

Bra cirkulation – Bra cirkulation är nödvändigt för att träna CrossFit som kännetecknas för att vara en mycket högintensiv träning. Att öka blodflödet till arbetande muskler genom cirkulationen hjälper till med att öka leveransen av syre och näringsämnen till hela kroppen.

Om detta känns som många val och typer av kosttillskott för crossfit så har vi flera produkter som kombinerar alla ovannämnda komponenterna i en enda högeffektivt produkt så som:

Under träning

Det finns också mängder av effektiva kosttillskott för crossfit som kan tas under träningen för att optimera prestation och effekt. Intensiteten i CrossFit gör det viktigt är att förse kroppen med extra energi och därmed förhindra muskelnedbrytningen.

Förhindra muskelnedbrytning

 Kosttillskott som verkar energigivande (passar även efter träning):

female-snatch-720x400-720x400

Efter träning

Efter träningspasset är det rekommenderat att ta ett tillskott som tillför protein och kolhydrater. Det är optimalt att ta tillskottet 20-30 minuter efter träning för att öka muskeltillväxten naturligt. Konsumtion av protein som ett kosttillskott för crossfit hjälper till att reparera skadade muskler och stimulera återhämtningen och öka muskeltillväxten.

Efter träning är också ett perfekt tillfälle att konsumera kreatin:

Hälsa och välmående

På grund av de fysiska påfrestningarna som kroppen utsätts för vid CrossFit så är det ofta effektivt att komplettera med vitaminer och mineraler för optimal prestanda när du tar ett kosttillskott för crossfit.

Denna typ av naturliga kosttillskott för crossfit kan hjälpa dig att optimera effekten av din CrossFit-träning och hjälpa dig att öka dina resultat och stärka din kropp. Den viktigaste frågan du bör ställa dig själv när du väljer ett kosttillskott för crossfit är: Vad är viktigast för dig och vad vill du uppnå med din träning?

Alex

Comments are closed.