Börja resan mot en starkare kropp

Join the conversation

När du väl har bestämt dig för att börja resan mot en starkare kropp är det några saker du bör tänka på. Först av allt, vad äter du och hur ofta tränar du? Vad har du för mål med din träning? Vilket proteinpulver eller vilken typ av tillskott passar dig?  När du har detta klart så kan vi börja resan mot en starkare kropp..

Börja med kosten

De flera människor börjar med träning för att få en starkare kropp, öka hälsa och immunförsvar, bygga muskler eller gå ner i vikt. När du startar i något nytt så är det allra viktigaste att vara klar med varför du startar med din träning. Det viktigaste är att du är klar med vad du vill uppnå. Det är viktigt att du är medveten om vad du har för målsättning och vill få ut av din träning innan du börjar och vara medveten om att det inte går att uppnå allt på en gång – ta ett steg i taget och ge det tid.

Du är redan halvvägs genom att ta tag i din kost och anpassa dina kostvanor. Det är viktigt att du får i dig alla grundläggande näringsämnen så som protein, fett och kolhydrater. En bra start är att öka ditt proteinintag med ett proteinpulver med högt näringsvärde kombinerat med att du får i dig  hälsosamma fetter och bra kolhydrater. Om du just har börjat med en ökad mängd träning så är det viktigt att regelbundet få i sig tillräckligt med näring via kosten och kompletterar med proteinkällor så som ett högkvalitativt proteinpulver eller någon annan typ av sportillskott.

Hur ofta bör du träna?

Det finns ingen regel för hur ofta man bör träna utan det gäller att hitta en regelbundenhet och träningsrutin som passar just din livsstil och är hållbar i längden. För att hålla igång motivationen så behöver vi låta kroppen vänja sig vid de nya tränings- och kostrutinerna så därför är det rekommenderat att öka träningsmängden gradvis.

Även om träningen är viktig så är återhämtningen minst lika viktig. En tumregel är att låta kroppen vila 1-2 dagar i veckan för att uppnå optimal effekt av din träning. Kombinera detta med ett proteinpulver så som Informed Whey premium protein som är en av våra mest populära proteinpulver för dig som vill uppnå bästa möjliga resultat med din träning. Vilodagar och sömn är även oerhört viktiga och fungerar som det centrala nervsystemets omstart och reparation i sig – vilket hjälper till med både muskelökning och resultat.

Hur ska jag träna?

I allmänhet väljer många människor att lägga sin tid på fel övningar. Det är viktigt att variera träningen regelbundet och inte utföra allt för ensidiga övningar. Nedan följer kost- och träningsförslag beroende på vad ditt mål är med din träning.

Fettförbränning

Om ditt mål är att gå ner i vikt och öka kroppens ämnesomsättning så är det rekommenderat att kombinera styrketräning och explosiva pass så som HIIT. Detta kommer inte bara öka din förbränning utan också göra att du mår bättre och orkar mer i vardagen.

Din kost är en av de viktigaste delarna för att du ska gå ner i vikt och behålla din nya vikt. Ett proteinpulver hjälper ofta till att minska sötsuget och kan även vara effektivt för dig som vill uppnå en ökad viktminskning. Dåliga kolhydrater är det värsta du kan äta om du vill gå ner i vikt så undvik vit pasta, godis och läsk. Ersätt all kost som är baserad på vitt mjöl med fullkornsprodukter och reducera ditt övergripande kolhydratintag. Du kan kombinera detta med ett speciellt anpassat naturligt tillskott för viktminskning så som Cutting Edge Fatburner.

Ökad uthållighet & muskelmassa

Om ditt mål är att öka din kondition och uthållighet så bör du utföra mer uthållighetssporter. Det är här ofta effektivt att kombinera aktiviteter så som terränglöpning, cykling och rodd, och dessa kan kombineras med ett tillskott för muskeltillväxt och återhämtning så som vår populära After Math Premium All in one. Du kan börja med avståndsbaserad träning och sedan börja med intensitetsbaserad träning. Träningsformer med medelintensiva till högintensiva repetitioner är mest effektiva för ökad uthållighet (över 15 repetitioner). Dessa typer av träning säkerställer att du använder alla muskelgrupper samtidigt och gör din kropp starkare för varje pass.

Vid varje typ uthållighetsträning är det viktigt att fylla på med protein. Se till att du får i dig protein via kosten och tar ett högkvalitativt proteinpulver oavsett om du vill öka din muskelmassa eller gå ner i vikt. Med rätt kost, träning och tillräckligt med näring är du ett steg närmare mot att uppnå en starkare kropp.

Comments are closed.