Fyra anledningar att pröva flytande äggvita

flytande äggvita - äggprotein
Join the conversation

 

Äggprotein brukar kallas ”guldstandarden” när det gäller protein. Men ägg har skapat ganska mycket debatt, med diskussioner om kolesterol som finns i äggulor och dess inverkan på vår hälsa. Huvudfrågan tycks vara länken mellan ägg och ökade nivåer av LDL (dåligt kolesterol).

Men ett inlägg från Harvard School of Public Health beskriver det nuvarande tänkandet, vilket menar på att, medan ägg innehåller mycket kolesterol, är deras inverkan på blodkolesterolnivåer minimal och näringsämnena som finns i ägg, såsom protein, vitamin B12 och riboflavin, tros minska risken för hjärtsjukdom.

Ett som är säkert är att det mäktiga ägget är en helt naturlig proteinkälla – en av de högsta bland tillgängliga livsmedel, och oavsett om du äter hela ägget eller bara äggvitan kommer du att konsumera något väldigt näringsrikt!

Anledningar till att pröva flytande äggvita

1. Om du är osäker på kolesterolhalten hos äggulor men fortfarande vill få i dig äggprotein kan du sluta grubbla genom att helt och hållet ta äggulan ur ekvationen! Våra flytande äggvitor är förseparerade från äggulorna vilket betyder att du får ett snabbt och bekvämt sätt att konsumera äggvitor utan att behöva knäcka ägg! Nämnde vi att de är fria från artificiella smaker, konserveringsmedel och tillsatt socker också?

2. På grund av en unik pastöriseringsprocess, exklusiv för BULK POWDERS®, har vår flytande äggvita en otrolig hållbarhet på tre månader i rumstemperatur (förutsatt att de är oöppnade!). Det betyder att om du har trångt om plats i kylen kan du förvara dina flaskor med äggvitor på en sval plats utan något krångel. Flytta dem enkelt till kylskåpet när de öppnas och konsumera inom 48 timmar.

3. Flytande äggvitor ett nästan rent äggprotein – med mindre kolhydrater och fetthalt än ett vanligt ägg.

4. Flytande äggvita ger ett exceptionellt värde för pengarna. Inte bara det, de praktiska flaskstorlekarna betyder att du kan köpa rätt mängd för vad du behöver, vilket minskar eventuellt slöseri.

Comments are closed.