BCAA – Vad är det egentligen?

Join the conversation

 

BCAA, eller grenade aminosyror, består av de essentiella aminosyrorna Leucin, Isoleucin och Valine. Till skillnad från vanliga aminosyror metaboliseras BCAA i musklerna, snarare än i levern, och måste konsumeras från vår diet.

Även om de olika aminosyrorna har specifika roller och funktioner i kroppen finns det starka bevis som tyder på att BCAA spelar en viktig roll vid upprätthållandet av muskelvävnad och proteinsyntesen, vilket är idealiskt om du tränar för att få större muskler eller för uthållighet.

Användningen av grenade aminosyror tros öka muskeltillväxten, förbättra återhämtningen och förmågan att uthärda trötthet. BCAA är särskilt populärt hos personer som utför väldigt intensiva aktiviteter tack vare dess förmåga att skydda muskelvävnaden samt ge omedelbar energi – något som kan behövas under intensiva träningspass.

Olika BCAA-tillskott

BULK POWDERS® erbjuder ett brett utbud av BCAA för alla preferenser, se hela vårt utbud av grenade aminosyror här. Här är ett utval av de BCAA-tillskott vi har:

Comments are closed.