3 träningstips för vintermånaderna

Join the conversation

 

Kalla vintermorgnar och kvällar kan göra det svårare att hålla sig till en träningsplan. När det är kallt och mörkt ute är det lättare att välja att stanna hemma i soffan istället för att ta sig till gymmet eller gå ut och springa. När man även tänker på att vintermånaderna medför en kraftig ökning av antalet människor som blir sjuka och att bakterier lurar runt varje hörn  känns hemmet kanske som det självklara valet.

Så låt oss ta en titt vad du kan göra i din träningsregim som kan hjälpa till att hålla dig på rätt spår och läs vårt inlägg med tips om hur du håller dig frisk under vinterhalvåret.

1.) Klä dig varmt

Det kanske låter enkelt och självklart, men det är också väldigt viktigt. När temperaturen utomhus sjunker blir din kroppstemperatur mycket kallare när du går till gymmet än under sommarmånaderna vilket innebär att dina muskler blir kalla och täta. Att klä sig varmt, som i varma joggingbyxor och en tjock hoodie, är ett utmärkt sätt att ta sig till gymmet och hålla sig varm, avslappnad och redo för träning.

2.) Värm upp

Att se till att du har på dig varma kläder är bra, men det är också viktigt att värma upp ordentligt innan du börjar lyfta tungt i gymmet. Se till att du gör minst tre sets med uppvärmningsövningar med fokus på en bra form för att träna muskelkontraktionen och fokusera på kopplingen mellan hjärna och muskel.

Kom ihåg att en bra uppvärmning ska förbereda dig för att lyfta tunga vikter och inte trötta ut dig för mycket. Du ska lyfta på cirka 40% av din max rep i ca 8 reps för att få blodet att pumpa och dina muskler att röra på sig. När du sedan lyfter tyngre vikter kommer du att vara tillräckligt uppvärmd vilket minimerar dina risker för skada.

3.) Rutin

Mörka morgnar och mörka nätter gör det mycket svårare att hitta motivationen till att träna jämfört med sommarmånaderna. Det är viktigt att du arbetar hårt för att upprätthålla en rutin. Bestäm dig för en träningsplan så att du vet vad du ska göra varje vecka och vad ditt mål är.

Skriv ner/ta bilder på dina framsteg och sätt mål. Du kanske inte har en strandsemester att förbereda dig inför men det betyder inte att du inte kan sträva efter någonting, oavsett om det är att öka kilo på de vikter du lyfter eller att rikta in dig på en viss kroppsdel ​​att förbättra. Om du har ett tydligt mål md din träning är det mycket lättare att hitta motivation för att uppnå det.

Och du, glöm inte…

…att hålla dig motiverad! Det svåraste för många under vintermånaderna är att hitta motivationen till att träna. Det verkar som att sommaren är långt borta, så vad tränar du för egentligen? Duu måste hitta ett svar på den frågan då det är vad som kommer motivera dig till att träna och fortsätta utvecklas. Och varför inte göra mesta möjliga av ett tomt gym innan januari och alla nyårslöften? Lycka till!

Comments are closed.