Håll dig frisk i vinter med 3 enkla tips

Join the conversation

Det verkar som att vintern är den årstid där alla blir sjuka runtomkring en och att det ofta bara känns som en tidsfråga innan man själv blir drabbad. Sjukdom är en av de faktorer som verkligen kan störa ditt träningsschema. Så hur kan du ändra din näring för att försöka ge din kropp det bästa möjliga skyddet som kan hjälpa dig att bekämpa oönskade bakterier? Här kommer tre tips som kan hjälpa dig att hålla dig på rätt spår.

1.) Boosta med vitaminer och mineraler

En bra start är att se till att din diet är rik på frukt och grönsaker som i sin tur är höga på vitaminer och mineraler. Vitamin D är särskilt viktigt under de mörka vintermånaderna eftersom att det är en vitamin som kroppen normalt får från solen. Det är otroligt viktigt för ditt immunsystem så en brist på vitamin D kan reducera din kropps förmåga att kämpa mot infektioner. Mat höga på vitamin D inkluderar fet fisk som lax och makrill. Dessa matkällor är också höga på protein som är viktig för muskeltillväxt och reparation.

Det kan vara en god idé under vintermånaderna att varje dag ta en multivitamin som Complete Multivitamin Complex™ som innehåller över 30 vitaminer och mineraler, inklusive vitamin C, magnesium och kalcium.

2.) Håll dig återfuktad

När det är kallt ute dricker du förmodligen mindre vatten, utan att du inser det. Det kanske inte verkar lika viktigt som när det är varmt och soligt ute men det är fortfarande essentiellt för din hälsa och ditt allmänna välmående. Se till att dricka minst två liter vatten per dag. Vatten hjälper kroppen att fungera normalt, vilket i sin tur kommer att boosta immunsystemet. Vatten är också viktigt om du tränar eftersom du förlorar vatten när du svettas. Gör det till en vana att alltid ha en vattenflaska med dig för att se till att du får i dig tillräckligt med vatten under dagen.

3.) Kom ihåg dina makrovärden

Under vintermånaderna är det lätt att hamna halvt om halvt på fel spår när det kommer till näring, och det är helt okej. Det är bra att få en balans och belöna sig själv, men försök att inte försumma dina makron helt. Det kan vara väldigt lätt att vända sig till livsmedel som inte är så hälsosamma, men försök att vara konsekvent gällande kosten. För att vara det kan det vara en bra idé att spåra dina makrovärden för att se till att du får i dig tillräckligt med rätt näringsämnen.

Lyckligtvis när det kommer till näring har BULK POWDERS® ett stort utbud av vintervärmare som kan hjälpa dug att hålla dig på rätt spår när det gäller dieten och som skänker lite extra tröst på kalla vinterkvällar och morgnar. Här är ett gäng du kan testa:

Complete Protein Porridge™ – med 22  g protein per portion och 35 g låga GI-kolhydrater som gör denna produkt till ett utmärkt sätt att starta dagen på.

Protein Soppmix – tillgänglig i två smaker med hela 20 g protein per portion på 38 g.

Protein Mug Meals™ – ibland behöver du bekvämlighet och det är exakt vad dessa ger. Varje påse innehåller 21 g protein av högkvalitativt ärtprotein.

Comments are closed.