Proteinshakes för viktminskning

proteinshakes för viktminskning
Join the conversation

 

En av de viktigaste komponenterna hos alla dieter, särskilt de som är avsedda för att bidra till viktminskning, är att se till att du konsumerar tillräckligt med protein. Protein är ett viktigt makronäringsämne för viktminskning av flera skäl.

Hur bidrar protein till viktminskning?

Av flera anledningar, för det första är protein det mest mättande näringsämnet. Och känslan av att vara mätt efter att ha ätit är självklart viktigt för att hålla bort hungern, något som kan vara ett problem om vi går på  en viktminskningsdiet som begränsar våra kalorier.

För det andra har protein, med viss marginal, den högsta dietära termogenesen (DIT) av alla makronäringsämnen. DIT är den mängd energi som krävs för att smälta, absorbera och lagra ett näringsämne, och protein har en DIT på cirka 30%. Det betyder att när vi äter en måltid som innehåller protein kommer cirka en tredjedel av kalorierna att användas direkt genom dessa processer som hjälper till att öka vår energi och stödja viktminskning.

För det tredje har protein en muskelbesparande effekt. Även om ett kaloriunderskott är viktigt för att gå ner i vikt vill vi främja fettförlust, inte muskelförlust. För att göra detta vill vi se till att vi äter tillräckligt med protein för att bevara våra muskler.

Hur mycket protein bör jag äta för att gå ner i vikt?

Trots alla fördelar med protein är det många som kämpar för att möta det rekommenderade proteinintaget för viktminskning, mellan 1,6-3g per kg kroppsvikt. De flesta som vill gå ner i vikt och tränar regelbundet bör förmodligen sikta på den övre änden av detta intervall och förbruka minst 2g per kg.

Hur kan jag nå mitt dagliga proteinmål och fortfarande gå ner i vikt?

Även om majoriteten av din kost bör utgöras av oprocessade och oraffinerade livsmedel, kan proteinshakes vara ett bra alternativ för att säkerställa att du når ditt dagliga proteinintag. Inte bara är proteinshakes prisvärda, de är också praktiska och klara att drickas på några sekunder.

En annan fördel med att dricka proteinshakes för viktminskning är att de kan bidra till att förhindra sötsug genom att tillsätta något sött till dieten samtidigt som de är bra för viktminskning.

Proteinshakes kommer i flera olika storlekar och former, men om du är ute efter att gå ner i vikt är vassleprotein ditt bästa val. Vassleprotein, även kallat whey protein, kommer oftast i pulverform och är lågt på kolhydrater och fetter – perfekt om du försöker ‘spara’ kalorier där du kan.

Vilka är den bästa proteinshaken för viktminskning?

För den ultimata viktminskningsshaken med vassleprotein bör du välja ett isolat som våra Pure Whey Isolate™ 90 och Pure Whey Isolate™ 97.  Precis som namnet ‘isolat’ antyder är proteinkomponenterna i vasslet isolerat fråm kolhydrater och fetter. Detta betyder att proteininnehållet per portion är högre än hos andra proteinpulver medan det innehåller mindre kalorier.

Vad kan jag addera till min proteinshake för att främja viktminskning?

Koffein, grönt teextrakt och grönt kaffeextrakt är några av de mest effektiva tillskotten till viktminskningsshakes. Dessa ingredienser har visat sig övergående öka ämnesomsättningen och hjälpa till med att stödja viktminskning genom att bidra till att undertrycka aptiten, kontrollera hungern och göra processen att gå ner i vikt mer hanterbar.

Även om dessa tre ingredienser finns tillgängliga som separata tillskott, har vi adderat dem till våra CUTTING EDGE™ Protein och Complete Diet Protein™ shakes. Båda  innehåller också tillsatt fiber som hjälper till att kontrollera hunger, främjar känslan av mättnad och hjälper till att främja en hälsosam matsmältning.

Andra användningsområden för proteinpulver

Även om diet- och proteinshakes oftast blandas med vatten kan de även adderas till smoothies, blandas med havregryn eller användas för att ge smak åt andra livsmedel som bland annat grekisk yoghurt för att inte bara addera extra protein utan också en extra smak. För idéer om vad att laga med proteinpulver, kolla in våra recept på vår blog The Core™.

Slutsats

Som generell regel vid viktminskning bör vi inte dricka våra kalorier utan försöka äta så mycket oraffinerad och oprocessad mat som möjligt för att hålla oss mättare. Däremot är det många som inte får i sig sitt dagliga proteinintag, där kan proteinshakes vara effektivt. Dietshakes innehåller också andra ingredienser som kan bidra till viktminskning genom att hålla dig mättare, kontrollera hungern och stötta ämnesomsättningen.

Comments are closed.