Vill du bli piggare? Vi listar de bästa vitamintillskotten för mer energi

vitamintillskott för mer energi
Join the conversation

Att leva en hälsosam livsstil borde ge oss tillräckligt med energi. Hälsosam mat, ordentligt med sömn, samt träning är alla viktiga komponenter för att reducera trötthet och öka energinivåerna. Men ibland räcker inte detta. Därför kan det vara bra att komplettera kosten med vitamintillskott, de kan ge dig mer energi och hjälpa dig att få ut det mesta av din träning och vardag. Så vilka tillskott bör du ta? Vi har listat fem vitamintillskott som ger dig mer energi och bidrar till att reducera trötthet och utmattning.

B-Vitamin Komplex

Ett B-Vitamin Komplex innehåller flera B-Vitaminer, inklusive Vitamin B12 som vi också gett en egen punkt nedan. Vitaminerna hos detta vitamintillskott arbetar för att hjälpa kroppen att behålla sina energinivåer, särskilt hjärnfunktionen och vakenheten. Vårt B-Vitamin Komplex innehåller samtliga B-vitaminer plus andra nyttigheter som biotin, inositol, PABA och kolin. Vår kropps naturliga nivåer av B-vitaminer kan påverkas negativt av en dålig kost, alkohol eller stress. Du kan öka vitaminnivåerna genom kosten men det kan också vara en bra idé att komplettera med ett tillskott för att säkerställa att du får i dig alla nödvändiga vitaminer.

Vitamin B12

Vitamin B12 är även inkluderat i vårt B-Vitamin Komplex – men denna vitamin är också värd att få sin egen punkt. Brist på Vitamin B12 kan påverka nervsystemet och hjärnans funktion, funktioner som ger dig mer energi och uthållighet. Det är särskilt viktigt att få i sig denna vitamin om din trötthet beror på fysisk smärta eller en skada.

Vitamin C

C-vitamin förknippas vanligtis med immunförsvarsproblem, men denna vitamin har också en stor inverkan på kroppens energinivåer. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som kan hjälpa våra kroppar att hantera bakterier och virus, den kan till och med minska längden på en förkylning. Det finns även en koppling mellan vitaminens hälsofrämjande förmågor och trötthet. Om du kan reducera tidslängden på en förkylning kommer du att spendera mindre tid att känna dig trött och utmattad. Vårt råd? Ladda upp med Vitamin C vid det första tecknet på en förkylning och arbeta mot att förhindra tröttheten innan den uppkommit.

Multivitamin

Ett sätt att få i sig alla vitaminer på en och samma gång är med en bra multivitamin som Complete Multivitamin Complex™ (finns tillgänglig både i tablett- och pulverform). Fördelen med att välja en multivitamin över ett enda vitamintillskott är att du får i dig en stor blandning av vitaminer, mineraler, antioxidanter och probiotika. Trötthet kan också hänföras till mineralbrist, i synnerhet magnesium och järn. En bra multivitamin ger dig ditt dagsbehov i en bekväm daglig dos så att du inte behöver ta flera tabletter per dag.

Sport Multivitamin

Om du tränar riktigt hårt, förbereder dig inför en tävling eller är riktigt serös med uthållighetssport är det viktigt att se till att du får i dig dina vitaminer och mineraler. Vår SPORTS MULTI AM: PM™ är en smart version av ett dagligt multivitamin- och mineraltillskott, med olika blandningar för morgon och kväll. Det innehåller absolut allt du behöver! Morgonkapslarna innehåller bland annat ett Energy & Cognitive Complex™ som kan bidra till att reducera trötthet och hjälpa dig att bli piggare. Det innehåller även en Immune Blend™ med hela åtta ingredienser – däribland Vitamin C. Kvällskapslarna innehåller bland annat en blandning som vi kallar för Oxidative Stress Protection™ – denna mix inehåller fyra ingredienser inklusive selen och vitamin D. SPORTS MULTI AM: PM™ är en riktigt bra multivitamin med flera formler som bidrar till att skydda din kropp mot de negativa effekterna av stress, träning och en aktiv livsstil.

Comments are closed.