Möt vår brand ambassadör: Marcus “Herkules” Olausson

Join the conversation

Vi kollar till nästa av brand ambassadör för att se hur det står till. Näst på tur är Marcus Olausson som många kanske känner igen ifrån TV4s program Gladiatorerna. Trevlig lälsning!

 

Namn: Marcus Olausson

Ålder: 32

Yrke: Läkare

Uppvuxen i: Tjörn, därefter Göteborg

Bor för närvarande i: Stockholm

 

 

Berätta om din träningsbakgrund?

Jag har idrottat sedan barnsben. När jag var 15 så valde jag att sats på handboll och sökte därför in till ett elitidrottsgymnasium med idrottsinriktning. Efter skolan spelade jag två år i Elitserien hemma i Sverige och sedan 2-3 år som proffs utomlands. När jag slutade spela handboll så blev tränandet fortsatt en naturlig del av livet. Jag bytte således handbollen mot gym och löpning.

 

Hur ser dina träningsrutiner ut i stora drag idag? 

Jag tränar 5-8 pass i veckan. 4-6 gympass, 1 tennispass och 1-2 löppass. Jag vilar när jag inte kan träna – jag har en 7 årig dotter på halvtid så dessa tillfällen kommer naturligt. Det var annorlunda innan henne, då planerade jag min träning mycket mer. Nu får jag ta det mer som det kommer.

 

Du är ju läkare, hur kom det sig att du valde det yrket?

Jag har alltid vetat att jag ville arbeta med människor, men med exakt vad har varit lite mer oklart. Min handbollskarriär slutade pga skador, så när det hände kom tanken att bli idrottsläkare, sen har det ändrats lite under resans gång.

 

Vad är bäst med läkaryrket? Vad gillar du mindre med ditt yrke?

Jag gillar att hjälpa människor, adrenalinkickarna och utmaningarna yrket medför. Det jag gillar mindre är arbetstiderna som försämrats, vårdplatsbristen som är konstant i Stockholm.

 

Utöver läkare så känner nog många igen dig ifrån TV4s Gladiatorerna – hur kom det sig att du var med där?

Det var ett bananskal mer eller mindre. Jag sökte som utmanare och blev ombedd att komma till uttagningarna för gladiator istället. Utöver en rätt bra styrka, var jag snabb i fötterna och bra i löpningen, så det var väl ett bra tillägg till gladiator gänget… resten är historia. Det blonda håret var inte frivilligt, jag är fortfarande inte alls förtjust i det, men både det och namnet valde produktionsbolaget!:)

 

Hur är det att spela in? Förbereder du dig på något speciallt sätt?

Ja, 3 månader innan inspelningarna börjar jag köra 2 pass per dag, 5 dagar i veckan. Cardio på morgonen, gym på kvällen. Första månaden är passen tunga för att sedan köra lättare vikter och månad 2 och 3. Jag prioriterar även snabbhetsträning så jag har ett bra och snabbt fotarbete och explosivitet – det är bra att ha i många grenar.

 

Vilken gren gillade du mest?

Jag gillar löpgrenarna bäst, så Attackboll och Rekylen.

 

Vilka är dina 5 favoritprodukter ifrån BULK POWDERS®?

  1. Macro Munch™ protein bar Moreish Mint Chocolate Chip – sjukt jäkla go!
  2. Protein porridge pots pear goji – Grymt smidigt att ha på nattjourerna
  3. Cashewnötter till gröten
  4. Pure Whey Protein Lemon Meringue – efter träningen
  5. Elevate preworkout

 

Avslutningsvis, 5 snabba:

  1. Konditionsträning eller styrketräning? Styrketräning
  2. Bröstpass eller benpass? Bröstpass
  3. Proteinbar eller proteinshake? Proteinbar
  4. Superset eller maxset? Maxset
  5. Lagsport eller individuell sport? Lagsport

 

Följ Marcus på Instagram: @olaussonmarcus

Comments are closed.