Möt vår brand ambassadör: Ashkan Jalilian

Join the conversation

Vi snackade lite med vår brand ambassadör personliga tränaren Ashkan Jalilian.

Nedan får du reda på vilken hans drömklient är, vilka hans favoritprodukter är liksom hur han lägger upp sin träning.

 

Namn: Ashkan Jalilian

Ålder: 28 år

Bor: Stockholm

 

Hur länge har du tränat och vilken typ av träning/sport har du utövat?

Jag har tränat hela mitt liv, jag körde thaiboxning från att jag var 10 år till jag fyllde 18. Efter det blev det mer fokus på styrketräning och det är det jag fokuserar mest på idag. Med andra ord så har jag tränat styrketräning i 10 år.

 

Hur kom det sig att du utbildade dig som PT?

Jag utbildade mig som personlig tränare för jag har ett enormt intresse av träning sen tycker jag att det är kul att dela med mig av mina kunskaper och  hjälpa andra också på vägen.

 

Vilken utbildning gick du?

Ylab education vilket är en internationell PT-utbildning.

 

Vad är det bästa med att vara PT?

Flera saker är bra med PT-yrekt men det som jag gillar mest är att få ge kunskap till andra. Lära dem hur man tränar rätt (utifrån deras mål såklart) och utvecklas.

 

Vad är det mindre tråkiga med att vara PT?

Klienter som ger upp.

 

Vilken skulle din drömklient vara?

Jag bryr mig inte direkt om kändisar eller så… min drömklient är en person som är överviktig och som har bestämt sig för att gå ned i vikt. Att se en person jobba målmedvetet och ändra sin livsstil till det bättre är enormt kul att se.

 

Berätta kort om dina träningsrutiner?

I början, för tio år sedan, tränade jag efter ett schema – idag tränar efter min kropps resultat. Genom alla års träning har jag lärt känna min kropp så väl så jag känner vad jag behöver jobba/träna mer och när. Är det någon muskel som behövs slipas mer än den andra så kör jag den muskeln jag tidigare har latat mig med. Allt handlar om att testa sig fram och lära sig vad som funkar för en själv. Det som är viktigt är att träna regelbundet, det har jag gjort i flera år. Som sagt följer jag inte direkt något direkt schema men på det stora hela så delar jag upp träningen såhär:

 • Ben tränar jag två pass i veckan. Ett pass är tungt och det andra är ett lättare benpass. Det lättare benpasset betyder att jag kör lättare vikter och fler repetitioner i varje set. Dagen kör jag det lättare benpasset kör jag även axlar.
 • Bröst tränar jag med triceps och ibland även biceps.
 • Rygg och biceps

 

Jag avslutar varje pass med mage/core. Om man skall ha abs så gäller det att lägga ner tid i gymmet men också sköta kosten såklart.

Dessutom måsta men komma ihåg att vila, för mig är vila och kost lika viktigt som själva träningen.

 

Vilka är dina bästa tips för att komma i lika bra form som dig?

Se till och träna regelbundet, äta sunt och försöka låta bli alkohol så mycket du kan.

 

Hur ofta har du vilodag?

Max 1 dag per vecka. Jag ser dock till att varje muskel är utvilad innan jag kör nästa pass.

 

Favorit muskel att träna?

Bröst

 

Dina 5 favoritprodukter?

 1. Pure Whey Protein
 2. Ekologisk kokosolja
 3. Kreatin monohydrat
 4. Macro Munch proteinbar
 5. Protein Whey balls

 

5 snabba:

 1. Konditionsträning eller styrketräning? Styrketräning
 2. Bröstpass eller benpass? Bröstpass
 3. Proteinbar eller proteinshake? Proteinshake
 4. Superset eller maxset? Superset
 5. Lagsport eller individuell sport? Individuell sport

 

Följ Ashkan på Instagram: @ashkanjalilian

Comments are closed.