Kostrådgivaren Davids 4 viktigaste tillskott

Join the conversation

Kostrådgivaren Davids 4 viktigaste tillskott

Många kan uppleva det stora utbudet av kosttillskott förvirrande och svårt att förstå. Det finns många olika kategorier, produkter, ingredienser, varianter osv. Vi kollade därför med vår kostrådgivare David Haroun vad han tycker är bäst och vad han prioriterar gällande sin konsumtion av kosttillskott. Här är de 4 viktigaste produkterna du bör ha hemma enligt honom:

 

Protein (vassle + kasein):

Det dagliga proteinintaget bör prioriteras högt hos tränande individer. När tillgången till bra mat inte finns eller när du behöver ett snabbt mellanmål är proteinpulver ett väldigt smidigt alternativ att ha hemma eller med sig on the go eller på semestern. Jag använder proteinpulver i samband med min träning, på flygresor, i gröten och som ett komplement till en proteinfattig måltid under semestern.

 

Omega-3:

EPA och DHA är två essentiella fettsyror som många konsumerar väldigt lite utav. Eftersom dessa fettsyror är essentiella så kan alltså inte kroppen producera dessa själv och du behöver ha med dem i din kosthållning för att hålla en bra hälsa. Ett underskott i Omega3 kan leda till dålig kognitionsförmåga/minne, ökad risk för metabola sjukdomar, depression och mycket mer. Även när jag åker på semester packar jag alltid ner Omega3 för att säkra mitt intag av dessa fettsyror.

Exempel på mat där du kan öka din Omega3 konsumtion är genom fet fisk, valnötter och chiafrön eller ett tillskott av omega3 tabletter om du är slarvig med omega3-rika råvaror.

ZMA:
Innan läggdags tar jag alltid en dos ZMA. Zink och magnesium ger en rad positiva effekter på din träning och prestation.

  • Zink bidrar till exempel med att hålla blodet på en jämn testosteronnivå och hjälper immunförsvaret att behålla sin rullande funktion.
  • Magnesiums främsta fördelar är att den minskar trötthet och utmattning och bidrar till en normal muskelfunktion samt att många upplever en djupare sömn vilket är kritiskt för en bra återhämtning.

 

Kreatinmonohydrat:
Ett av dem mest studerade kosttillskotten som ökar din styrka, muskelmassa, uthållighet och hjälper din återhämtning! Ett väldigt billigt och kraftfullt kosttillskott som du inte behöver tajma på något sätt utan du behöver endast ta 5 gram om dagen när som helst – i kaffet, i protein shaken, i vatten eller vad du helst föredrar.

 

Följ David på Instagram: @haroundavid 

 

Comments are closed.