Möt vår brand ambassadör: Joakim Melkersson

Join the conversation

Under sommaren har vi snackat med våra olika brand ambassadörer för att ni ska lära känna dem bättre. Näst på tur är Joakim Melkersson, läs nedan om hans träning, kost och hans top 5 produkter ifrån BULK POWDERS®.

 

Namn: Joakim Melkersson

Ålder: 31

Bor: Stockholm 

 

Hur länge har du tränat och vilken typ av träning/sport har du utövat?

Jag har tränat styrketräning fram och tillbaka i 13 år, innan dess spelade jag basket, tennis, åkte mycket skidor och diverse vattensporter.

 

Berätta om dina träningsrutiner?  Vad är det som motiverar dig i din träning?

Jag kör en 4-dagars split nuförtiden, väldigt lite kondis men ska bli bättre på det. Spliten ser ut enligt följande:

Dag 1: bröst/triceps

Dag 2: ben

Dag 3 :axlar

Dag 4: rygg/biceps

Vanligtvis 4 set per övning och cirka 8-12 reps med 1-2 min vila mellan seten. Viktigt är att alltid ta ut sig till max.

Det som motiverar mig är en kombination av att se bra ut och må bra, jag känner verkligen av när jag inte tränat på ett tag.

 

Hur brukar du göra dagar när du inte känner för att träna?

Har jag haft bra träning dagarna innan så unnar jag mig att vila och hoppar träningen. Har jag inte skött mig så trycker jag bort de negativa känslorna och tar mig till gymet. Jag brukar sällan, eller snarare aldrig, ångra att jag tvingade mig själv till gymmet. Ibland kan motivationen komma bara man väl tar sig till gymet.

Hur ofta har du vilodag?

Jag vilar 1-2 dagar varje vecka.

 

Favorit muskel att träna?

Svårt att välja en muskel men måste jag så får det nog bli bröst.

 

Du är onekligen i riktigt bra form, hur tänker du kring nutrition?

Jag kör inte riktigt bulk/deff-metoden, utan försöker hålla en hög och bra standard till vardags året runt. Jag mår bäst av att göra så och det känns som en mer hållbar och sund strategi. Jag unnar mig såklart snabbmat eller godis på helger om jag känner för det.

Jag är också nykterist så det hjälper mig såklart att hålla formen. Jag har aldrig druckit i hela mitt liv, jag har aldrig känt något behov utav att dricka alkohol.

 

Hur ser dina rutiner ut gällande nutrition?

Det är inte några konstigheter. Jag äter ganska nyttigt och “basic” för det mesta. En vanlig dag äter jag cirka 3 000 kcal och försöker alltid få i mig 200g protein, det kan vara svårt genom kosten så då är en proteinshake eller proteinbar toppen! Till frukost blir det oftast gröt. Till lunch och middag blir det någon form av sallad med protein i form av kyckling, fisk eller kött.

Det kosttillskott som ger mig mest och bäst resultat är dock tveklöst Kreatin, jag kan gå upp ca 20% i styrka på en vecka när jag börjar käka det. Sen är det viktigt med vitaminer, slarvar jag med vitaminerna blir jag mycket lättare sjuk och träningen blir lidande.

 

Vilka är dina bästa tips för att komma i lika bra form som dig?

Mina tips är: Träna hårt, konsekvent, håll en hög lägstanivå med kosten och undvik alkohol.

 

Dina 5 BULK POWDERS favoritprodukter?

  1. Pure whey isolate protein
  2. Creapure® Kreatin Monohydrat
  3. MACRO MUNCH™ – Magnificent Millionares shortbread
  4. Krillolja
  5. Torkade gojibär

 

5 snabba:

  1. Konditionsträning eller styrketräning? Styrketräning
  2. Bröstpass eller benpass? Bröstpass
  3. Proteinbar eller proteinshake? Proteinbar
  4. Superset eller maxset? Superset
  5. Lagsport eller individuell sport? Individuell sport 

 

Comments are closed.