5 klassiska misstag som gör att bryter ditt nyårslöfte

Join the conversation

5 klassiska misstag som gör att bryter ditt nyårslöfte.

Två veckor har nu gått av det nya året och den höga motivationen har kanske börjat avta för många, vissa har redan lagt av och vissa håller fortfarande ut fram till februari/mars innan dem försöker igen till nästa år. Några enstaka kommer däremot att bli kära i träningslivet och fortsätta att träna och nå sina mål resten av livet- förhoppningsvis är du en av dem!

Vi vill ju såklart att så många som möjligt skall fortsätta att träna så för att det ska bli verklighet så vill vi göra er uppmärksamma på de vanliga felen som kan sätta stopp för dig. Efter du läst denna artikel så är du medveten om missagen och bör du kunna förbereda dig och undvika att göra dem. 


Misstag nr 1:
Du agerar och förlitar dig endast på din motivation. Om du alltid förlitar dig på din motivation kommer du inte komma någonstans. Din motivation kommer att vara både hög och låg i perioder. Innan du startar din träningsresa så behöver du ha en acceptans om att tex. alla träningspass inte kommer att vara roliga. Att istället fokusera på resultat är en bättre ide. Att sträva efter att bli bättre och bättre eller starkare och starkare kommer att hjälpa dig till att inte lägga av. När du får resultat och ser förändringar över tid så kommer din motivation att öka mer och mer.

Misstag nr 2.
Du förlitar dig på disciplin! Jag får många frågor om hur jag kan vara så disciplinerad och sanningen är att jag inte alls är särskilt disciplinerad. Disciplin behövs endast i början och sedan övergår det till en vana!

Misstag nr 3:
Du har orealistiska målsättningar eller inga alls. Att ha en realistisk målsättning och en tydlig plan är extremt viktigt för att inte lägga av. Dela upp dina mål i delmål och bearbeta varje delmål för sig så det inte känns som en evighet tills du är framme.

Misstag nr 4.
Du lär dig inget på vägen! Att samla på sig kunskap kommer att vara en kritisk faktor till att inte lägga av. Ju mer du lär dig och förstår VARFÖR du gör som du gör så blir hela din resa mer och mer meningsfull.

Misstag nr 5:
Du är rädd för att göra misstag. Misstag är kritiskt för att ta sig fram. Älska dina misstag och lär dig utav dem! Så länge du är konsekvent och inte ger upp så kommer du fram till ditt mål före eller senare. Kom ihåg att du tävlar endast mot dig själv.

 

Kör hårt, 2019 kommer bli ett grymt träningsår!

 

Artikeln är skriven av David Haroun. Följ David på Instagram: @haroundavid.

Comments are closed.